Домашен разсолник

11/02/2019
"Разсолникът е вид руска супа, която се приготвя със сварен пилешки, телешки, свински или зеленчуков бульон, към който се добавят саламура от кисели краставички, самите краставички и други запържени зеленчуци, които се досваряват. Тя има пикантен киселичък вкус и добре възбужда апетита."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в маслото почистените, измити и нарязани на ситно корени магданоз, целина и лук.

Обелете кората на краставичките и я сварете отделно в малко бульон.

Обелените и почистени от семената краставички нарежете на парчета от по 2-3 см и ги задушете на тих огън с 100 г бульон, докато напълно омекнат.

Нарежете картофите на кубчета, а зелето на ленти.

В кипящия бульон сипете зелето, след като кипне отново – картофите, а след 5 мин – задушените зеленчуци, краставичките и сварената кора.

Малко преди да свалите от огъня, добавете солта, черния пипер, дафиновия лист, други подправки (по желание) и саламурата от краставичките.

В чиниите, в които се сервира разсолникът, по желание можете да добавите сметана или ситно нарязани магданоз или копър.

Поднесете с разтегаи (вид пирожки) с риба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар