Турук маринован

MarianaMariana
Новак
693
1
61
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.

Необходими Продукти

  • турук - едър паламуд
  • сол
  • за маринатата
  • оцет
  • вода
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 10 зърна.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Избирате по-едри риби и ги почиствате добре, след което ги нарязвате на филии с дебелина около 2 см, посолявате ги и ги оставяте за 1 нощ в хладилника.

На другия ден ги пускате във вряла подсолена вода, докато побелеят и ги вадите внимателно с лъжица, за да не се разкъсат.

Подреждате отцедените парчета турук в плитка широка тенджера и ги заливате с марината, приготвена от 2 части вода и 1 част оцет. Прибавяте олиото и черния пипер, както и дафиновия лист.

Оставяте рибата на много тих огън да къкри около 1 час, без да бъркате. Когато изстине прибирате в буркани и съхранявате в хладилник до 3-4 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest