Турук маринован

MarianaMariana
Новак
691
52
04/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • турук - едър паламуд
  • сол
  • за маринатата
  • оцет
  • вода
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 10 зърна.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирате по-едри риби и ги почиствате добре, след което ги нарязвате на филии с дебелина около 2 см, посолявате ги и ги оставяте за 1 нощ в хладилника.

На другия ден ги пускате във вряла подсолена вода, докато побелеят и ги вадите внимателно с лъжица, за да не се разкъсат.

Подреждате отцедените парчета турук в плитка широка тенджера и ги заливате с марината, приготвена от 2 части вода и 1 част оцет. Прибавяте олиото и черния пипер, както и дафиновия лист.

Оставяте рибата на много тих огън да къкри около 1 час, без да бъркате. Когато изстине прибирате в буркани и съхранявате в хладилник до 3-4 седмици.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар