Лесен орехов сладкиш

MarianaMariana
Новак
688
52
25/09/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • мас - 2 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 с.л.
  • кремотартар - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • кафе - 1 с.л. сварено
  • лимони - 1 бр. кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бием маста до побеляване със захарта поне 15-20 минути, след което прибавяме един по един четирите жълтъка, кафето, брашното, солта, кремотартора, орехите, лимоновата кора и разбъркваме много добре.

Последно се добавят белтъците, разбити на твърд сняг, леко се объркват с останалите продукти и сместа се прехвърля в предварително намазнена форма за печене.

Сладкишът се пече до готовност в загрята на 180 градуса фурна, оставя се да се охлади и по желание се поръсва с пудра захар.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар