Лесна ябълкова торта

MarianaMariana
Новак
6942251
Лесна ябълкова торта
20/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Колкото лесна, толкова и вкусна се оказа тази чудна ябълкова торта"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • брашно - колкото поеме
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • галета - 100 г
  • орехи - 150 г фино натрошени
  • пудра захар - 5 - 6 с.л. за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото с пудрата захар за около 20 минути. Добавяме един по един жълтъците, бакпулвера и толкова брашно, че са получим гъсто кексово тесто.

Прехвърляме тестото в предварително намазнена форма, отгоре полагаме пласт настъргани ябълки, размесени със захарта, галетата и орехите.

Слагаме тортата да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Разбиваме белтъците с пудрата захар на гъст сняг, слагаме върху тортата и запичаме отново.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: