Орехов ролад

MarianaMariana
Новак
691
52
10/09/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маята с малко от прясното мляко и я оставяме да бухне. Позатопляме и останалите продукти и замесваме тесто като за козунак.

Оставяме тестото на топло да бухне, след което го разделяме на топки и го разточваме на кори с дебелина 1 см.

Всяка кора намазваме с плънка, приготвена от едро счуканите орехи, белтъците, какаото и захар на вкус.

Увиваме на руло и поставяме в предварително намазнена тава. Оставяме го да бухне, докато удвои обема си.

Печем ролада в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, след което го изваждаме и посираме с пудра захар.

Торба за шприц 30 см-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Торба за шприц 30 см
8.66 лв.
6.67 лв.
Виж ››

Торба за шприц, която винаги ще бъде на линия, когато трябва да приготвите торта или сладкиш за важен повод. Изработена е от текстил, почиства се лесно и побира голямо количество смес за желаната декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар