Орехов ролад

MarianaMariana
Новак
691
1
59
Орехов ролад
10/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Не ви е нужен повод, за да приготвите този вкусен орехов ролад"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маята с малко от прясното мляко и я оставяме да бухне. Позатопляме и останалите продукти и замесваме тесто като за козунак.

Оставяме тестото на топло да бухне, след което го разделяме на топки и го разточваме на кори с дебелина 1 см.

Всяка кора намазваме с плънка, приготвена от едро счуканите орехи, белтъците, какаото и захар на вкус.

Увиваме на руло и поставяме в предварително намазнена тава. Оставяме го да бухне, докато удвои обема си.

Печем ролада в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност, след което го изваждаме и посираме с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: