Edin.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Тригуни с извара

Тригуни с извара

MarianeMariane
Новак
6944
Тригуни с извара
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бърз, лесен и същевременно много вкусен вариант за ранна закуска"

Необходими продукти

  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • масло - за намазване
  • извара - 200 г
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното с водата, солта и содата и замесваме меко тесто като за баница. Разточваме го на 2 кори за по 3 гьозлемета и всяка от тях разточваме на не много тънко.

Намазваме разточените кори с масло и нарязваме на ленти с ширина 4-5 см.

Разбъркваме яйцата с изварата. В единия крайна тестените ленти слагаме по 1 лъжичка от плънката и завиваме във вид на тригунка.

Приготвените тригуни нареждаме в предварително намазнена тава и пече в силно загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: