Мозък с магданоз

MarianaMariana
Новак
691
52
08/08/2018
"Само за майстори - вижте най-вкусният начин за приготвяне на телешки мозък "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки мозък - 1 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1/2 сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме телешкия мозък да престои в студена вода поне 1-2 часа, след което го изваждаме, внимателно почистваме от ципите и пускаме в тенджера с вряла подсолена вода, която едва го покрива.

Към него добавяме оцета, черния пипер, дафиновите листа и чесъна, след което го оставяме да поври около 45 минути на тих огън.

Изваждаме сварения мозък, оставяме го да се охлади, след което го нарязваме на правилни парчета и подреждаме в чиния за сервиране.

Загряваме маслото, пускаме в него едро нарязания магданоз, запържваме за кратко и заливаме мозъка с него. Поднасяме ястието топло.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар