Панирани пилешки котлети

MarianaMariana
Новак
688
6
26/07/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 2 бр. дребни
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете млади и не много едри пилета. Нарежете ги на по 4 парчета - двете бутчета и двете плешки. Овкусете със сол и черен пипер и ги оставете за 30 минути да поемат подправките.

Пилешките котлети се потапят последователно в разбитите яйца, после в галетата и се пържат в силно загрята обилна като количество мазнина до получаване на хрупкава коричка.

Панираните пилешки котлети се изваждат върху салфетка, за да се отцедят.

Поднасят се с резени лимон, салата по избор или сотирани картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар