Edin.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Вегетариански хайвер с доматена салца

Вегетариански хайвер с доматена салца

MarianeMariane
Новак
6944440
02/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • доматена салца - 1 с.л.
  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 2 к.ч.
  • хляб - 1 - 2 филийки сух
  • лук - 1 глава
  • оцет
  • магданоз
  • маслини
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме доматената салца в 2 ч.ч. вода, добавяме малко сол и кипваме. Във врящата вода постепенно добавяме и гриса, като бъркаме непрекъснато.

Варим на тих огън до готовност на гриса и сваляме от котлона. Като изстине, разбъркваме отново добре и при непрекъснато бъркане добавяме олиото, накиснатата и отцедена филийка хляб и настърганата глава лук.

Бием хайвера с тел поне 20-ива минути, овкусяваме със сол и малко оцет. По желание аранжираме с маслини и магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: