edin.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Вегетариански хайвер с доматена салца

Вегетариански хайвер с доматена салца

MarianaMariana
Новак
693
1
83
02/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме доматената салца в 2 ч.ч. вода, добавяме малко сол и кипваме. Във врящата вода постепенно добавяме и гриса, като бъркаме непрекъснато.

Варим на тих огън до готовност на гриса и сваляме от котлона. Като изстине, разбъркваме отново добре и при непрекъснато бъркане добавяме олиото, накиснатата и отцедена филийка хляб и настърганата глава лук.

Бием хайвера с тел поне 20-ива минути, овкусяваме със сол и малко оцет. По желание аранжираме с маслини и магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: