Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Модерни прически за къдрава коса

Модерни прически за къдрава коса

Модерни прически за къдрава коса

Добра новина за дамите с натурално къдрава коса - къдриците са на мода и има много варианти за прически! Докато до не отдавна правата коса беше на мода и не ни бяха известни много прически за къдрава коса, в тази година това съвсем не е така.

На мода е приемането на натуралната текстура на косата ни, както и грижата за нея. Известни са нови рутини за поддържане на натуралните къдрици и се насърчава грижата за тях.

Пресите за коси и машите са вече останали в миналото и в тази година не изгаряме косите си с тези прибори. Поради тази причина има и доста прически за къдрава коса, които са модерни. Ето някои от тях.

Къдрава коса на небрежен кок

Прическите, които дават вид, че са направени небрежно и без усилия са на мода! За да постигнете такъв кок ви трябва малко текстура и малко обем на косата. Дамите с прави коси постигат това със спрейове или с леко накъдряне, но за тези с къдрава коса не е нужно да правят нищо допълнително.

Техните къдрици вече дават достатъчно обем и текстура за целта. Съберете косата си високо горе на главата, като за опашка, и я завържете. Можете да направите кока малко по-назад или съвсем отгоре на главата си - както предпочитате. След като сте завързали косата, направете кок и останалите части увийте в основата му и ги закрепете с фиби, ластичка или и двете. Можете да го разрошите или да извадите малки кичури около лицето си.

Стилизирани къдрици

Стилизирани къдрици

Тъй като натуралната къдрава текстура на косата е на мода, това важи и за грижата за нея. С модерните методи за измиване и стилизиране на къдрава коса, къдриците се получават много оформени и без никакви наелектризирани или рошави части.

Такава прическа за къдрава коса - с разпуснати, оформени и обгрижвани къдрици е много модерна. Изисква малко повече време в грижата за косата, но по-малко за правенето на самата прическа. Има различни рутини за къдрава коса. Те включват маски, мокро разресване, балсами и освежаване на къдриците. Трябва само да изберете коя ви е най-подходяща.

Прическа Венче

Тази модерна прическа за къдрава коса е много лесна, но е изключително ефектна. Отделете два предни кичура от косата си, които искате да образуват венчето и ги съединете под брадичката си. Завържете ги или с невидима ластичка или с такава по ваш избор. Временно ще изглежда сякаш имате брада, но нека това не ви смущава.

Хванете кичурите и просто ги поставете назад на главата си, така че частта където се съединяват да е отзад. Така ще се формира венче. За повече ефективност можете да сплетете предварително кичурите на различни видове плитка, да ги завъртите няколко пъти или да включите още два кичура за двойно венче. То също така може да бъде украсено с фиби и маниста.

Къдрава коса на много висока опашка

Вдигната къдрава коса
Снимка: leonardo.ai

Конската опашка е класика. Но много висока опашка тип фонтан на къдрава коса е изключително модерна и стилна. Още по-добре, ако сте приложили една от рутините за стилизирани къдрици и тогава направите тази прическа.

Съберете косата си нагоре, приглаждайки кичурите с пръсти, докато не застани в желаната от вас форма. Съберете я много високо - на центъра на главата си. След това я завържете с ластичка или скрънчи. Самата избрана прическа не изисква много усилия, но може да бъде много интересна, ако добавите различни аксесоари. Използвайте различни скрънчита, панделки или шалчета за да я украсите!

Вижте още фризури за тънка коса и как се прави прическа каре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest