Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Как да премахнем целулита от дупето?

Как да премахнем целулита от дупето?

Как да премахнем целулита от дупето?

Целулитът, често наричан и "портокалова кожа", е една от основните притеснения на много жени.

Този вид неестетична кожа, която се появява предимно в областта на бедрата и задните части на тялото, е предизвикателство, пред което стоят мнозина. Целулитът по дупето е обща проблемна зона за много хора, особено за жените.

Премахването на целулит по дупето може да бъде предизвикателство, но със съчетаване на правилни хранителни и физически навици, може да се подобри външният вид на кожата и да се намали появата на целулита.

Причини за целулит по дупето

Появата на целулит по дупето може да се дължи на различни фактори. Ето кои са те:

Генетични фактори за появата на целулит

Генетиката играе роля в предразположеността на човек към целулит. Ако в семейството ви има хора, които страдат от целулит, вероятността и за вас да се появи е по-голяма.

Неправилното хранене води до целулит

Консумацията на храни с високо съдържание на захари, мазнини и префинени въглехидрати може да насърчи появата на целулит. Лошите хранителни навици могат да доведат до натрупване на излишни мазнини в областта на дупето.

Недостатъчна физическа активност

Целулит по дупето

Седящ начин на живот и липсата на редовна физическа активност водят до намаляване на мускулния тонус и насърчават образуването на целулит в дупето.

Задържане на вода

Задържането на вода в тъканите може да увеличи появата на целулит в дупето. Най-често това се случва при хора, които консумират прекалено много сол, която задържа вода.

Как да премахнем целулита от дупето?

Физическа активност

Най-доброто оръжие за преборване на целулита от дупето е физическата активност. Редовните кардио упражнения като бягане, плуване или кардио тренировки могат да помогнат за изгаряне на излишните калории и подобряване на общата циркулация. Също така, упражнения, насочени към мускулите на задните части, могат да укрепят тъканите и подобрят тонуса на кожата.

Хидратация

Хидратацията е важен елемент за преборване на целулита на дупето. Пийте достатъчно вода, за да поддържате еластичността на кожата и да помогнете на организма да изхвърли токсините. Освен това, хидратирайте тялото и отвън с помощта на хидратиращи и подхранващи продукти.

Антицелулитни масажи

Редовните масажи могат да подпомогнат кръвообращението и да помогнат за разграждане на целулита по дупето. Освен това, можете да извършвате тези масажи сами. Използвайте масажен пръстен или четка за самомасаж, за да стимулирате кръвообращението в засегнатите области.

Кремове против целулит

Кремове срещу целулит

Друго помощно средство за премахване на целулита от дупето са кремовете за стягане на кожата. Използвайте кремове и лосиони, които съдържат активни съставки като кофеин, ретинол или витамин C. Те могат да помогнат за подобряване на тонуса на кожата и да ускорят метаболизма.

Диета срещу целулит

Храненето е сред най-важните аспекти в борбата с целулита по дупето. Избягвайте храни с високо съдържание на захари, мазнини и префинени въглехидрати. Освен това, включете в хранителния си режим плодове, зеленчуци, цели житни храни и храни с високо съдържание на фибри.

Козметични процедури срещу целулит

Някои процедури на криотерапия (използване на студени температури) се използват за намаляване на видимостта на целулита в областта на дупето. Преди извършване на такива процедури обаче е важно да се консултирате със специалист.

Вижте също причини на портокалова кожа по корема и защо мъжете са без целулит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest