Edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Най-полезните ядки за мъже

Най-полезните ядки за мъже

Най-полезните ядки за мъже

Правилната диета за мъжа влияе положително върху здравето, като помага за справяне с всякакви проблеми. Ядките, като част от такава диета, са богати на хранителни вещества и витамини и помагат за добрата функция на различни органи в тялото, а за мъжете такъв вкусен продукт е помощник при намалена плодовитост и ниска ефикасност.

Ползите от ядките за мъжете

Като лидери по отношение на богатството на хранителни вещества, ядките се отличават със съдържанието си на минерали, витамини, полезни фибри, протеини и етерични масла. Те са сред най-добрите храни за мъжете. Техният положителен ефект се изразява в нормализирането на работата на органите като цяло, като особено добър ефект имат върху сърдечно-съдовата и нервната системи, намаляват нивата на холестерола, снижават риска от коронарна болест на сърцето и атеросклероза.

Ядките са отличен източник на антиоксиданти, есенциални мастни киселини, витамини Е, В2. Повишават имунитета, подобряват умствените процеси, намаляват депресията. Минералите, витамините, въглехидратите, аминокиселините са полезни при лечението и предотвратяването на еректилната дисфункция при мъжете.

Ползите от ядките за мъжете за безспорни, но различните сортове имат различни ефекти. Най-популярните и по-полезни видове включват следните:

Какви ядки трябва да ядат мъжете?

1. Кедрова ядка

Благодарение на токоферолите, кедровите ядки почистват кръвоносните съдове от холестерол, укрепват ги, активират кръвообращението и с всичко това допринасят за репродуктивната система и поддържане на ерекцията. Витамин С, съдържащ се в тези плодове, подобрява функционирането на ендокринната система.

Кашу

2. Орех

Тази вкусна ядка има много ползи, дължащи се на протеините, аргинина, фолиевата киселина, витамините А, РР и сярата, допринасящи за нормалното производство на мъжки полови хормони и релаксация на кръвоносните съдове.

3. Лешник

С високото съдържание на витамини Е, В6, мазнини, цинк, магнезий, фосфор, лешниците подобряват мъжката потентност. Лешникът тонизира добре, укрепва имунната система, успокоява нервите, облекчава емоционалното напрежение.

4. Фъстък

Фъстъците са добри ядки за мъжете. Те богати на витамини и минерални компоненти, и благодарение на това регулират хормоналния баланс. Фъстъците са необходими, защото активират спермата, стимулират производството на тестостерон.

5. Кашу

Лешници

Голямото количество цинк и аргинин влияят върху увеличаването на плодовитостта, производството на мъжки хормони. Витамин К намалява риска от рак на простатата. Кашуто бързо насища мъжете с енергия, необходима за полов акт.

6. Бадем

Аргининът в състава на бадемите разширява кръвоносните съдове, стимулира кръвообращението. Бадемът повишава потентността.

7. Шам фъстък

Щам-фъстъците съдържат много цинк, аргинин, мазнини, фолиева киселина, поради което се подобрява качеството на спермата и се намалява холестерола.

8. Бразилски орех

Бразилски орех

Той се счита за най-добрия хранителен източник на селен са сред най-полезните ядки за мъжете. Този антиоксидант увеличава нивата на тестостерон, има положителен ефект върху подвижността на сперматозоидите, а аргининът увеличава притока на кръв към мъжките полови органи.

Такива полезни ядки могат да се консумират както самостоятелно в сурово, препечено или изсушено състояние, така и като микс от ядки. Добре е да се включат ядки в други ястия, например за закуска в овесената каша или плодовата салата, където всички полезни качества са запазени. Всеки вид е отлична възможност за закуска, за да я допълни с мазнини, витамини и аминокиселини.

Вижте още:

- Най-полезните плодове за мъже;

- Най-вредните храни за мъжете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest