Edin.bg»Статии»Свободно Време»Какво означават бенките по лицето?

Какво означават бенките по лицето?

символика на бенките по лицето

Бенките са характерни пигментации, които всеки човек има. В повечето случаи това е безобидно оцветяване на кожата, което може да бъде вследствие на прекомерна слънчева светлина или генетични фактори.

В миналото обаче такива научни обяснения не са съществували, затова бенките са имали свое специфично означаване. Според народните вярвания бенките подсказват за характеристики и качества на човека, но същевременно могат да дават сведения за бъдещи събития в житейски план. Древните вярвания сочат, че в зависимост от разположението на бенките по тялото, те могат да носят различен кармичен смисъл.

Още от миналото, бенките по лицето са добили най-голяма значимост.

Интересът към тази зона от тялото оформил различни тълкувания според зоните от лицето. Ето какво означават бенките по лицето:

Японската физиогномика е наука за разбиране на човешкия характер според чертите на лицето или човешката структура. Според тази наука бенките по челото подсказват за трудностите, които индивидът е преминал в своето детство и младини. Тези бенки, които се намират в средата или долната част на лицето, изобразяват трудностите при работа с приятели, роднини или колеги.

Бенките под носа могат да бъдат свидетелство за сериозно заболяване, което е предадено по наследствен път. Бенките на носа са като знаци на съдбата. Ако те се намират в средата на носа, то те означават възможни проблеми в любовен план. Ако се намират на върха на носа – то те се тълкуват като знак за неуспех в живота.

Бенките под долната устна описват индивида като човек със силна воля и устойчив характер.

бенки по лицето

Бенката на дясното слепоочие може да бъде кармичен знак. Вярва се, че той бележи хората с голяма дарба или избраници на съдбата, призвани да преследват житейска мисия. За тези индивиди е характерно, че са прозорливи и силни личности със силно развита интуиция.

Бенката, разположена на лявото слепоочие, бележи сантименталните хора. Тези индивиди са дребнави, но имат силно развита памет, свързана с детството.

Според вярвания, тази бенка е характерна за хора, които в предишен живот имат недовършена цел. Затова и в настоящия си живот те са преследвани от този непостигнат стремеж.

Бенката на дясната буза символизира хора, които имат силно развит фетиш към плътските удоволствия. Бенките на лявата буза пък бележат индивиди с творчески характер.

Такива личности имат високи социални умения, те са необикновени хора с дарба или гениален ум. Най-често се занимават с нестандартни професии като художник, астронавт, композитор, астролог и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest