Edin.bg»Статии»Вкусно»Най-добрата диета за мъже

Най-добрата диета за мъже

Най-добрата диета за мъже

Диетата се оказва най-бързият метод за спасяване от излишните килограми. Той е особено необходим след приключване на зимните месеци, когато сме надвишили своя хранителен лимит и сме се отдали на безгрижието. Спазването на диетата обаче вече не е процес, типичен само за женската аудитория. Точно обратното – все повече мъже търсят този подход като начин да се върнат обратно във форма.

Мъжете обаче имат доста по-голям калориен лимит за деня, тъй като са обичайно по-тежки и притежават по-обемна мускулна маса. Затова женските и мъжките диети се отличават предимно според количеството храна по време на хранителния режим. Най-лесният метод за отслабване е калорийният дефицит. При мъжете той трябва да бъде под 2500, за да има ефект и съответно да се изгуби тегло. Този резултат се постига още по-бързо, когато се комбинира с физическа активност и спорт.

Ето и предложение за ефективна диета за мъже, която да ви освободи от нежеланите килограми само за няколко дни:

Диетата протича в период от десет дни, като оптималният ефект е загуба на 2-4 килограма.

Отслабване при мъжете

В рамките на тези дни закуската ви може да включва чаша кисело мляко, мед и филия пълнозърнест хляб. Друга алтернатива е тост с ябълка и фреш от портокал. Като допълнителна опция можете да закусите с макарони и зеленчуци или с плодова салата и неподсладено кисело мляко.

Обядът ви може да бъде бяло месо с картоф и сирене, риба с грах и два сварени картофа, спагети със сос или варен картоф и свинско филе.

За следобедна закуска също имате няколко опции: омлет от две яйца и зеленчуци, пуешко филе и две филии пълнозърнест хляб, препечена филийка със зеленчуци и сирене или само сварени картофи.

Можете да вечеряте с чаша кисело мляко, варен фасул, сирене и препечен хляб. Друго предложение е зеленчукова салата със сварени картофи, риба с десерт грейпфурт, пилешко месо и сирене или две филии пълнозърнест хляб и шунка.

По време на тази мъжка диета е важно условие да приемате достатъчно количество течности, за да ускорите нейното действие. Минимумът е осем чаши с вода, като също така е препоръчително да не пропускате нито едно хранене от деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest