Важните съвети за парите от най-богатите хора в света

Важните съвети за парите от най-богатите хора в света

Дори да не бихте се определили като материалисти, то надали ще имате нещо против да разполагате с повече пари. Да сте милионер, а защо не и милиардер.

Или ако трябва леко да перифразираме световноизвестния канадски автор и лектор Джон Кехоу, разсъждаващ не темата за успеха и парите, е факт, че не можете да си купите щастието с пари, но и реалност, че бедността няма как да ви направи щастливи.

В следните редове обаче няма да се занимаваме с мисли и съвети на писатели или лектори относно парите, а ще ви споделим какво ни съветват за парите някои от най-богатите хора в света.

Логично е да се върнем малко назад в историята и да започнем не с кой да е друг, а с емблематичната за 19 век фигура на Джон Рокфелер, петролният предприемач, превърнал се в един от най-големите милиардери на нашия свят.

Негов е цитатът: Ако вашата единствена цел е да станете богати, вие никога няма да я постигнете. От това изказване следва, че парите не са всичко и не трябва това да е основната ви цел в живота. Самият Рокфелер, който в действителност от малък мечтае да стане богат, споделя, че не иска богатството лично за себе си, а да може с него да бъде полезен на обществото и то да бъде употребено за благото на човечеството.

Не можем да подминем тема, свързана с пари, без да споменем Бил Гейтс, съосновател на Майкрософт, чието състояние се изчислява на над 90 млрд. долара. Той казва, че Ако работата, която вършите не ви харесва, създайте собствен бизнес. Аз започнах бизнеса си в гараж. Трябва да посвещавате времето си само на това, което ви е интересно.

Бил Гейтс

И веднага след неговия цитат ще добавим и този на Уорън Бъфет, главният изпълнителен директор на Бъркшир Хатауей, чието състояние се оценява на около 85 млрд долара, който твърди Да отлагаш постоянно търсенето на хубава работа и да се задържаш на тази, която те убива, е като да отлагаш секса до пенсионирането.

И от двете изказвания можем да стигнем до извода, че докато правите пари, вие трябва да можете да се забавлявате. Парите да не са само цел, а това, с което се занимавате да ви е интересно и да ви носи удовлетворение.

За финал ще добавим още един съвет за парите от известен милиардер, от който излиза, че парите са свързани и с голяма отговорност, която всеки разумен човек трябва да носи на плещите си, за да получи истинско удовлетворение. А кой е милиардерът, който ще цитираме?

Това е съоснователят на Алибаба Груп, който споделя: Ако имате по-малко от 1 милион долага, вие знаете как да похарчите парите си. Над 1 милион долара - това не са вече вашите пари. Парите, които имам днес, са отговорност. Това е доверието на хората към мен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати