Сигурно ви е писнало да слушате какво трябва да ядете и какво не, защото на практика почти всичко вече е вредно. За съжаление подобно твърдение не е далеч от истината стига да не се храните само с онова, което отглеждате сами.
Това невинаги е възможно, което ни наведе и на мисълта да споделим с вас кои са 7-те вредни храни, за които вероятно не подозирате, че са толкова лоши за здравето, колкото са в действителност.
Корнфлейкс
Когато разполагате с достатъчно време, е напълно в реда на нещата да се постараете при приготвянето на закуската на децата си. Да им направите любимите палачинки, принцеси или пък по някой по-засукан сандвич. Но дори и при липса на време вие се успокоявате, предлагайки им корнфлейкс, който поднесен с прясно мляко, би трябвало да се явява една достатъчно здравословна закуска за тях.
Стоп! Не бъркайте корнфлейска с мюслито или овесените ядки. Повечето видове корнфлейкс съдържат толкова много захар в себе си, че освен неволно да "докарате" наднормено тегло на децата си, то можете също така да "предизвикате" и диабет. Отново неволно.
Желирани бонбони
Почти всички предлагани в магазините днес желирани бонбони се произвеждат от желатин от прасета, а не от натурален пектин, каквато е била първоначалната идея.
Рулца от раци
На всички ни е ясно, че рулцата от раци не се приготвят от раци, а от месото на риба. Дотук нищо лошо, защото и рибата е полезна храна. Следете внимателно обаче какво е изписано на етикета на рулцата от раци, защото едно е да закупувате такива (естествено доста по-скъпи), чието съдържание на рибешко месо е над 90 % и съвсем друго ако използвате онези, чието процентно съдържание на риба рядко е над 30 %. Сами си представете с какво друго е постигната плътността им.
Сьомга
Сьомгата е много полезна, но само ако е дива. Онази, която ние закупуваме в обикновените магазини е изкуствено отглеждана и пълна с всякакви химикали. Казано на по-разбран език, тя не се различава особено от пълните с антибиотици пуешко и пилешко месо.
Пушено месо
Навремето месото се е опушвало по съвсем различен начин и в него не е имало нищо вредно. Днес обаче технологията по опушването му може дори да го превърне в канцерогенно.
Майонеза
Достатъчно е да споменем, че в 100 г майонеза се съдържат над 700 калории, и приключваме.
Черни маслини
Защо ли? Защото няма наистина толкова черни на цвят натурални маслини. Най-тъмният цвят маслини, с който природата ни е дарила, са много тъмно кафявите на цвят. Наистина много тъмно кафяви, но не и черни.
Виж също кои са вредните храни за мъжете, кои са най-опасните почистващи препарати или разгледай списъка с най-нездравословните храни.