edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Маски за лице за мъже

Маски за лице за мъже

Маски за лице за мъже

Много от обичаите, свързани с личната ни хигиена, за щастие са отминали. Вече не се къпем само в сряда (по избор) и в неделя (по задължение), нито пък си честитим взетата баня.

Свикнали сме да гледаме нежните си половинки (макар и с лека насмешка) с кафеникавата им визия от наложената глинена маска за лице или пък с поставени резени краставички върху очите. Красотата изисква усилия, все пак!

Но всичко това важи и за мъжете. И те вече не използват като козметика само крем за бръснене и сапун.

Ето защо тук ще ви покажем кои са най-добрите грижи, които да полагате за лицето си, като ще наблегнем на маските, предназначени за мъжката кожа.

Мъжката кожа няма нищо общо с женската. От една страна тя е много по-здрава от тази на дамското съсловие, но от друга е и много по-чувствителна заради ежедневното бръснене, което по един или друг начин я наранява.

Когато избирате маска за лице, е важно да я съобразите спрямо типа на кожата - мазна, суха, нормална или чувствителна. Има много козметични фирми, които предлагат маски за лице за мъже, съобразени с типа на кожата им.

Особено подходящи за мъжете са пилинг маските и маските, направени от соли от Мъртво море.

Маски за мъже

Има обаче и много домашни маски за лице, които можете спокойно да прилагате върху кожата си. Може би най-лесно за всички мъже би било просто да намажат лицето си с кисело мляко, да престоят с него около 20 мин. и после да го отмият.

Друг вариант, подходящ за мъжката кожа, е да си приготвите маска от равни части мед, куркума и индийско орехче. Отново престоявате 20 мин. и и отмивате.

Не на последно място бихме ви препоръчали да се сдобиете с растението Алое вера. То се отглежда много лесно дори и от най-купонджийски настроените ергени.

Тъй като е пустинно растение, в листата си то съдържа достатъчно живителен за него сок, който не налага да поливате често растението. А сокът, който е живителен за него, е живителен и за вашата кожа.

Просто откъснете едно листенце от растението, разцепете го на две и намажете лицето си с него. Дори не е необходимо да го отмивате от лицето си. Добавяме също така, че сокът от Алое вера действа много добре срещу акне и типичните за мъжката кожа раздразнения след бръснене. Има ли нещо по-лесно от тази маска за мъже?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest