Edin.bg»Избрани Колекции»Пиле с Ориз и Грах

Запържваме да кратко ориза, наливаме 3 ч.ч. гореща вода, прибавяме почти омекналия грах и доматената салца....

Заливат се с една чаена чаша гореща вода и се слага грах да ври, захлупен с капак, на слаб огън....

След като тенджерата с пилето с грах и картофи яхния се дръпне от котлона, се нарязва на дребно пресен магданоз....

Добавете доматите и граха, оставете малко да поизври от течността и изсипете при пилешкото месо....

Когато сочното пиле с ориз е готово, извадете тавата и я покрийте с кърпа за 10-15 мин....

Печете пилето с грах в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
Извадете и сервирайте пилето с грах и гъби на фурна....

1
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 6
53
41
30
22
10
Дай твоята оценка: