Edin.bg»Избрани Колекции»Отвара за Кашлица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматен билков чайСушените листа от горските ягоди, къпините, върбовката, касиса и чубрицата сложете на дъното на голям чайник, сипете върху тях шипковата отвара и...
Желе от дюли без желатин
Получената отвара сварете със захарта до сгъстяване. Добавете лимонената киселина, разтворена в малко вода и варете още 5 минути....
Предястие с леща
Прибавяме брашното и заливаме с 2 ч.ч вода или отвара от лещата.
Сипваме и лещата и бъркаме, докато получим гъста смес....
Топла картофена салата с бял сос
Картофите се обелват и се сваряват до полуомекване в подсолена, след което отварата се отцежда и се запазва, а картофите се нарязват на филии....
Глазирани кестени
Слагаме ги във фурната на 200 градуса и печем, докато кората им започне да се отваря. Вадим, изчакваме да изстинат и обелваме....
Сок от моркови
Смесете сиропа с отварата от моркови и консумирайте.
За по-дълго съхранение налейте питието в бутилки и стерилизирайте 15 мин....
Сух грах пюре
Прави се светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с отварата от граха и се прибавя към претрития грах....
Лесен ябълков квас
След това прецедете отварата през марля и добавете меда, захарта, маята, канелата....
Сос с пащърнак за печено месо
От маслото и брашното се прави светла запръжка, която се разрежда със студеното прясното мляко и отварата от варенето на пащърнака да стане гъстичък...
Огретен от пащърнак
От маслото и брашното се прави светла запръжка, която се разрежда с млякото (студено) и отварата от варенето на пащърнака да се получи гъстичък сос...
Сметаново реване с дъх на кокос
Не съм отваряла фурната по време на печенето. Щом се наложи да проверя с клечка, отворих набързо....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: