Edin.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с леща

Предястие с леща

Предястие с леща
14/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
8
"Ако има излишна леща, оползотворете я във вкусно предястие с леща"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • сланина - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • оцет - 2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • шунка - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата и я отцеждаме. Нарязваме сланината на кубчета и ги запържваме леко в тиган. Прибавяме брашното и заливаме с 2 ч.ч вода или отвара от лещата.

Сипваме и лещата и бъркаме, докато получим гъста смес. Подправяме с щипка захар и оцет на вкус. Изсипваме лещата в средата на чинията за сервиране.

Сваряваме твърдо яйцата, обелваме ги и нарязваме на четвъртинки. Шунката нарязваме на тънки филийки и всяка навиваме на фунийка.

Около купчинката предястие с леща поставяме резенчета от сварените яйца и фунийките шунка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: