Edin.bg»Избрани Колекции»Телешки пържолки в глинен гювеч


Начукваме много леко телешките пържоли и ги овкусяваме със сол и черен пипер....

Нарежете телешкото месо на тънки телешки пържоли, максимум половин пръст дебелина....

Нарежете месото напречно на мускулните влакна на 4 пържоли, дебели по 1, 5 см, които оставете да престоят 24 часа на хладно, за да стане месото по-крехко...

Щом пържолите с манатарки в гювеч станат готови, изключете фурната, но оставете гювеча да си обере топлото за около 25 мин....

Най-вкусните пържоли в гювеч са готови.
Вижте също как да си направите пържоли с гъби или любимите вратни пържоли на фурна....

Начукваме телешките пържоли с дървено чукче, овкусяваме ги със сол и ги запържваме в загрято масло от двете страни....

Запържете свинските вратни пържоли от двете страни. Поръсете с черен пипер и сол.
Наредете ги на дъното на гювеч....

Печете пържолите на скара, която е добре запалена и намазнена със сланина.
От време на време мажете печените пържоли с марината....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: