Постна Баклава с Локум

Прегледай всички 12 авторски предложения относно постна баклава с локум в Един.бг.
Постна баклаПостна баклаНарязваме на ситно лука и го задушаваме до омекване в олиото. Добавяме баклата, предварително почистена, слагаме капак на съда и задушаваме, като...
Рахат локумРахат локумПригответе сироп от кристалната захар и 2 л вода и го смесете с размитото в 500 мл вода нишесте. Сложете сместа на огъня и бъркайте непрекъснато...
Постна доматена чорбаПостна доматена чорбаМного вкусна и подходяща за постите доматена чорба. Обелваме доматите, нарязваме ги на дребни парчета и ги слагаме в подсолена вода да се варят...
Постна спаначена чорбаПостна спаначена чорбаПочистеният и измит спанак се слага в тенджера, посолява се и се оставя да се задушава на слаб огън. Като поомекне, добавяме ориза, поръсваме...
Постна мусака без заливкаПостна мусака без заливкаПатладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и след 30 мин. се отцеждат от горчивия сок. Изпържват се в силно загрятото растително...
Постна яхния с маслиниПостна яхния с маслиниНарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в олиото до омекване. Когато лукът омекне, прибавяме червения и черния пипер, както и доматената...
Постна чорба от сухи гъбиПостна чорба от сухи гъбиИзмиваме гъбите с 2-3 води, като е добре първата да е хладка. Нарязваме измитите сухи гъби на дребно и ги заливаме със студена вода. Слагаме ги да...
Постна селска яхния с дюлиПостна селска яхния с дюлиНарязваме лука на дребно и го пържим в загрятото олио, заедно със захарта. Когато омекне, посоляваме, добавяме дюлите, нарязани на филийки и картофите...
Постна студена яхния от морковиПостна студена яхния от морковиЗагряваме олиото и запържваме брашното до златисто. Прибавяме червения пипер и нарязаните на тънки филийки моркови. Когато морковите омекнат,...
Постна яхния от бамя по гръцкиПостна яхния от бамя по гръцкиБамята се сварява до полуомекване в подсолена вода. Към не я се поставят доматите, обелени и нарязани на парчета, гъбите, нарязана парчета, зехтинът...
Постна яхния от бамя по селскиПостна яхния от бамя по селскиПочистваме бамята, попарваме я с вряла вода и я измиваме много добре. Отделно запържваме лука в олиото до получаваме на златист цвят, след което...
Точена баклава с ядки и розова водаТочена баклава с ядки и розова водаОмесете еластично тесто от брашното, разбитите яйца, малко сол и хладка вода и го разделете на топки с големината на орехи. От тях разточете много...

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: