Edin.bg»Съвети»Какъв цвят врати да изберем?

Какъв цвят врати да изберем?

Какъв цвят врати да изберем?

Вратите са съществен декоративен елемент в дома, който се допълва с останалите части от помещенията и заедно се придава характерна визия на жилището.

Изборът на врати може да бъде комплексен и сложен, тъй като той следва да бъде съобразен с цветовете и вида на останалите помещения. Финалният резултат трябва да бъде цветово балансиран и синхронизиран, за да се получи красива синергия в интериора.

Цветът на вратите е сред основните фактори, които трябва внимателно да подберем при избора на врати.

Какъв цвят врати да изберете?

Подходящи врати за минималистичен интериор

Ако се стремите към минималистичен естествен интериор, то най-добрата алтернатива за цветове на вратите са леки дървесни текстури и нюанси, като бук или ясен, които могат да подчертаят естествеността на интериора и мебелите в дървесно.

Подходящи врати за модерен градски интериор

Модерните интериори често използват сиви нюанси за врати, които добавят стил и изтънченост. Ако сте склонни към по-авангардни избори, може да изберете ярки, нестандартни цветове като синьо, червено или жълто като акценти за вратите. Изберете цвят на вратата, който хармонизира с общата цветова палитра и декорацията на стаята, за да се създаде усещане за единство.

Подходящи врати за класически интериор

Ако искате да останете в класиката и да подчертаете уюта в жилището, можете да заложите на тъмни цветове на вратите като дъб, махагон, орех и т.н.. Те могат да допълнят традиционния интериор и да придадат елегантност на стаята. Класическите подходящи цветове за врати, които съчетават лекота и свежест, могат също да бъдат идеален избор за традиционни домове. Такива са кремавото и цвят слонова кост.

Вижте също съвети при избор на мазилка и как да освежим захабената мозайка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати