Edin.bg»Съвети»Kаква печка да си купя за отопление?

Kаква печка да си купя за отопление?

Kаква печка да си купя за отопление?

Има няколко различни типа печки, които трябва да имате предвид, когато избирате правилния модел за вашите нужди: конвекторните, лъчистите и комбинираните нагреватели предлагат различни предимства за затопляне на вашето пространство.

Преди да закупите печка за отопление, отделете минута, за да помислите къде ще го използвате и кой вид е най-подходящ за студените места във вашия дом.

Лъчистите нагреватели са най-добри, ако искате да затоплите мястото много бързо. От друга страна, ако искате да затоплите цяла стая в дома си, конвекторният нагревател е по-добрият избор.

Конвекторни: Те произвеждат горещ въздух, който се издига до тавана и изтласква по-хладния въздух към пода, причинявайки циркулация на въздуха в помещението.

Лъчисти: Този тип нагревател осигурява топлина на някой, който седи пред него - незабавно. Ако искате топлина много бързо, това е чудесен избор за вашия дом, но много внимавайте – има опасност от изгаряне.

Повечето нагреватели използват между 600 и 1500 вата мощност на час. Колкото по-голяма е мощността, толкова повече топлина произвежда (и толкова повече енергия използва).

Отбелязва се и важността на избор на нагревател, който разполага с вграден термостат и защита от прегряване. Тези нагреватели не само ви позволяват да изберете предпочитаната температура на вашата стая, но те осигуряват автоматично изключване, ако започнат да прегряват вътрешно.

Много нагреватели включват също предпазни превключватели при преобръщане: Ако вашето домакинство включва деца или домашни любимци, които може да са склонни да се блъснат в него, тази функция автоматично изключва нагревателя, ако случайно се преобърне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати