Edin.bg»Съвети»Кога се размразява хладилник?

Кога се размразява хладилник?

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
811
Кога се размразява хладилник?

Повечето съвременни хладилници не изискват размразяване, въпреки това дори и при тях е добре то да се прави от време на време, особено при натрупан лед във фризера. Въпреки преимуществото на новите хладилници, мнозина от нас все пак разполагат с такива, които позволяват натрупването на скреж.

Обикновено в упътването е написано през колко време се размразява хладилник, но ако видите, че ледът е стигнал дебелина от 3-4 сантиметра, можете да предприемете тази стъпка и по-рано от посочения диапазон.

Когато извадите храната от хладилника, не забравяйте, че е хубаво охладените храни да се пазят студени, а замразените храни да не се размразяват. Не използвайте ледокоп, нож или друг остър предмет за премахване на скреж, тъй като това може да повреди вътрешната облицовка на хладилника.

И така, ето как изглежда целият процес в няколко лесни стъпки.

1. Изпразнете хладилника си. Възползвайте се от това като чудесна възможност да се отървете от всички боклуци или храни с изтекъл срок на годност, които сте събрали с течение на времето! За да предотвратите развалянето на останалата част от храната, когато я извадите от хладилника, съхранявайте я в охладители или върху лед.

2. Извадете рафтовете и чекмеджетата от хладилника. Въпреки че не е задължително, би било чудесно да почистите хладилника. Бъдете внимателни, тъй като е възможно студената пластмаса да е крехка и лесно да се счупи.

3. Изключете хладилника от контакта и отворете вратите, за да може ледът да се стопи. Преместването на хладилника далеч от стената ще улесни почистването на стичащата се вода, както и ще ви даде възможност да метете отзад и отдолу. Поставете легени или кърпи, за да съберете вода, която ще изтече, когато ледът се стопи.

4. Оставете хладилника отворен и изключен от контакта за осем часа. Ако не бързате, това е най-добрият ви вариант да размразите хладилника напълно, въпреки че бихте могли да се затрудните с намирането на хладно място, където да съхранявате храна за този период от време. В случай че предпочитате да забързате процеса, имате няколко опции. Поставете тенджера с гореща в хладилника. Използвайте сешоар, за да разтопите малки парченца скреж или поставете вентилатор близо до отворения хладилник.

Виж още:

- как да свържем хладилник към водата;

- как да премахнем миризмите от хладилника;

- защо хладилника прави лед;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати