Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухти, които се обръщат сами

Бухти, които се обръщат сами

Бухти, които се обръщат сами
Снимка: Христинка Колева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Поръсете бухтичките с пудра захар и поднесете с любимото сладко или домашно сиренце"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • ракия - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.

Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.

Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица. Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути.

Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото.

С помощта на малка лъжица се гребва от тестото и се пуска в средно горещата мазнина. Ако мазнината е достатъчно, при пържене бухтичките се обръщат сами.

Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко.

Приятен апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: