Гофретите са любими на малки и големи. Гофретите са подобни на палачинките. Те имат релефна повърхност и хрупкава коричка. Могат да се сервират както със сладък, така и със солен пълнеж.
Често при приготвянето на гофретите те залепва за гофретника. Така при ваденето готовата гофрета се разкъсва. Това прави трудно тяхното приготвяне и отказва хората да пробват да ги направят отново.
Ако и на вас ви залепват гофретите при изпичането, изпробвайте следващия път да прибавите повече олио към сместа.
При прибавянето на по-голямо количество олио към сместа за гофрети не бива да се прекалява. По-големите количества олио биха развалили хомогенната смес. Но и това не гарантира на 100% незалепването на гофретите.
Най-сигурното решение да не залепнат гофретите, е да намажете гофретника с краве масло. В този случай намажете цялата повърхност на гофретника с 1 чаена лъжица краве масло.
Преди още то да се е разтопило напълно, изсипете необходимото количество смес за една гофрета.
Ако направите това, те няма да залепват, а и тяхното вадене ще е по-лесно и ще запазят цялостта си. Освен това от кравето масло гофретите ще придобият много приятна и леко хрупкава коричка.