Edin.bg»Съвети»Как да почистим грунд?

Как да почистим грунд?

Как да почистим грунд?

Когато правите ремонт и ви остане грунд, но не знаете как да го изчистите, то тук ще намерите начин за неговото почистване.

Прозорци и стъкло - Този метод за почистване на прозорците и плочките много зависи от вида на самият грунд. Най-лесният начин за почистването на грунд от тях е с лепило за тапети, което може да се използва за предварителна обработка на стените преди да се сложи крайното лепило за тапети.

Ако мръсотията е съвсем прясна, може да използвате просто парцал, който е напоен с вода, за да премахнете грунда. Ако мръсотията е вече засъхнала, трябва да се накисне, преди да се изчисти. Колкото повече време се кисне във вода, лепилото набъбва, а петното се маха изцяло с влажна пяна. След това се изчиства с кърпа или салфетка. Грундът, който е акрилен върху плочките на пода или стъклото на прозореца, може да се премахне с вода, най-вече, ако петното не е засъхнало. Ако петното е голямо, може да използвате спрей. Ако има багрила в грунда, трябва да използвате спирт.

- Един от труднопочистващите се грундове от стъкло и плочки е адхезивният. За да се премахне, се изисква прилагане на механично действие. Трябва обаче да бъдете много предпазливи, защото ножчето, с което ще премахвате грунда, може да ви пореже. То трябва да е под ъгъл 45 градуса, за да може по-лесно да се изчисти повърхността, без стъклото или плочката да бъдат надраскани. След като петното се премахне, се забърсва с мокра кърпа.

- Разтворителите за боя също могат да помогнат да се изчисти грунд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати