edin.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Палачинки с гъби и кашкавал на фурна

Палачинки с гъби и кашкавал на фурна

MarianaMariana
Новак
693
1
88
28/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Ако ви е писнало от манджи и яхнии, ето тези запечени палачинки са чудесен вариант за ястие, с което да разнообразите менюто си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме палачинките. Разделяме жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавяме постепенно брашното, прясното мляко, солта и олиото. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци. От получената смес се пържат палачинки, които се прибират на топло, до приготвянето на плънката.

Гъбите се почистват и сваряват в подсолена вода, след това се режат на филийки и запържват до златисто в маслото. Добавя се брашното и запръжката се разрежда с малко прясно мляко или бульона от варенето на гъбите. Трябва да се получи гъста каша.

Палачинките се слагат една по една в подходящ съд, като между тях се слага от гъбената каша и се поръсва с настърган кашкавал.

Отгоре се слага заливката от прясно мляко и яйца и се пекат солените палачинки в загрята на 180-200 градуса фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: