Начин на приготвяне
Мнозина са тези, които с лека ръка изхвърлят спаначните корени, когато почистват спанак, а не бива така, защото от тях се прави страхотна салата.
Когато отделим спаначените листа, внимателно почистваме розовите коренчета, отрязваме равномерно дръжките и прекалено дългите коренчета и накисваме в дълбок съд с вода, за да се отстрани всякаква пръст.
Изплакваме отново коренчетата, слагаме в тенджера и варим до омекване в подсолена вода. Отцеждаме и слагаме в подходящ съд.
Поръсваме сварените спаначни корени със ситно нарязан магданоз и заливаме с оцет и олио. Хубаво е салата да престои поне няколко часа след приготвянето. Поднасяме с твърдо сварени яйца, нарязани на колелца.