Пандишпан с прясно мляко

ИренаИрена
Новак
9
1
27/06/2018
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците с пудра захар на пяна. Важно е разбиването да продължи поне 30 минути. След това постепенно добавете брашното и разбъркайте добре.

Последно се добавят белтъците, разбити на сняг. Разбъква се внимателно с дървена лъжица.

Пандишпановата смес се прехвърля в предварително намазнена тава, която е посипана с малко галета. Пече се в загрята на 200 градуса фурна първите 5-6 минути, след което температурата се намалява до 180 градуса и се пече до готовност.

Пандишпанът се оставя да изстине напълно, преди да бъде нарязан в желаните форми и залят с горещо прясно мляко, подсладено със захар и по желание ароматизирано с ванилия.

Изключителен десерт!

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар