Начин на приготвяне
Извадете сиренето Камамбер от хладилника, за да престои малко. Така ще разгърне добре аромата си при печенето и ще се стопли хубаво и отвътре.
Пасирайте в блендер зърната от нара. След това ги прецедете през фина цедка.
Получения сок от нар смесете с виното и захарта.
Сложете на слаб огън и оставете да се редуцира за 10-15 минути или докато се сгъсти. Накрая добавете малко лимонов сок.
На силен огън загрейте тиган с незалепващо дъно. Намазнете го много леко със зехтин и сложете сиренето, запечете за кратко до златист загар. Леко обърнете с шпатулата и запечете и от другата страна.
В подходящо плато сложете две лъжици от редукцията с нар и ги оформете като кръг. Отгоре сложете печеното сирене и полейте с останалия сос.
Украсете с мента и поднесете предястието веднага.
Печеният Камамбер с редукция от нар и розе е готов.