Edin.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Печен Камамбер с редукция от нар и розе

Печен Камамбер с редукция от нар и розе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
480917k
Печен Камамбер с редукция от нар и розе
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Разкошно изискано предястие, което се приготвя много лесно."

Необходими продукти

  • сирене камамбер - 250 грама (кръгла плочка)
  • мента - свежо стръкче за украса
  • зехтин - 2 - 3 капки
  • Сос от нар
  • вино розе - 2 с.л.
  • нар - 280 - 300 грама зърна
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • захар - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете сиренето Камамбер от хладилника, за да престои малко. Така ще разгърне добре аромата си при печенето и ще се стопли хубаво и отвътре.

Пасирайте в блендер зърната от нара. След това ги прецедете през фина цедка.

Получения сок от нар смесете с виното и захарта.

Сложете на слаб огън и оставете да се редуцира за 10-15 минути или докато се сгъсти. Накрая добавете малко лимонов сок.

На силен огън загрейте тиган с незалепващо дъно. Намазнете го много леко със зехтин и сложете сиренето, запечете за кратко до златист загар. Леко обърнете с шпатулата и запечете и от другата страна.

В подходящо плато сложете две лъжици от редукцията с нар и ги оформете като кръг. Отгоре сложете печеното сирене и полейте с останалия сос.

Украсете с мента и поднесете предястието веднага.

Печеният Камамбер с редукция от нар и розе е готов.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.