Начин на приготвяне
Измийте хубаво чушките Сиврия. Разрежете ги по две на дължина, като запазите дръжкиет им.
Махнете семките и наредете почистените чушки в предварително намазнена тава.
В купа разбийте яйцето със сиренето и наситнения магданоз. Напълнете чушките и ги изпечете в загрята на 200 градуса фурна.
Междувременно пригответе доматения сос.
Загрейте малко зехтин и запържете наситнените лук и чесън. Прибавете настърганите домати и овкусете с босилек, балсамов оцет и сол.
Свалете сгъстения сос от котлона и залейте пълнените чушки. Отгоре завършете с още малко натрошено сирене.
Сиврия Саганаки с доматен сос е много вкусно ястие!
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите пълнени чушки със сос или тези класически пълнени чушки.
Коментари