Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Крокети»Крокети от картофи с кайма и лук

Крокети от картофи с кайма и лук

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
8011k116
Крокети от картофи с кайма и лук
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
26/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Вкусни крокети с кайма, които да си похапнете за вечеря"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 броя (сварени)
  • лук - 1/2 глава
  • кайма - 250 грама
  • жълтъци - 1 брой
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • панировка
  • галета - 1 ч.чаша
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. (за пържене)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, нарежете и сварете картофите. Намачкайте сварените картофи на пюре и оставете да се охладят леко.

Смесете каймата с жълтъка и я овкусете с чубрица, магданоз и черен пипер, разбъркайте.

Прибавете овкусената кайма към картофеното пюре и разбъркайте добре.

Намокрете ръцете си и оформете крокети, дълги около 8 см.

Приберете ги във фризера, за да стегнат за 20-30 минути.

За панировката сипете брашното и галетата в отделни чинии, а яйцето разбийте в купичка.

Загрейте достатъчно олио в тиган.

Потапяйте крокетите първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата.

Изпържете ги в загрятото олио до хубав златист загар и от двете страни. Котлонът не трябва да е максимално загрят, за да се изпържат добре и да не прегорят.

Поднесете готовите крокети със зеленчуци по ваш избор.

Крокетите от картофи с кайма и лук са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: