Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ригатони с пилешко и сос от чери домати

Ригатони с пилешко и сос от чери домати

Ригатони с пилешко и сос от чери домати
Снимка: Мина Димитрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ригатони с пилешко и сос от чери домати, които не трябва да се съмнявате, че са уникално вкусни"

Необходими продукти

  • ригатони - 160 г
  • пилешка пържола от бут - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чери домати - 250 г
  • топено сирене - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган
  • босилек
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните Ригатони в тенджера с подсолена вода по указание на опаковката или за 7-8 минути.

Отцеждаме макароните и разпределяме в две чинии. В част от водата, където са се варили макароните, поставяме пилешката пържола без кожата и варим до сваряването ѝ.

В тиган поставяме 2 с.л. зехтин и предварително настърганата половин глава лук, чери доматите нарязваме на две и прибавяме и тях.

Добавяме бульон от вече свареното пилешко месо и топеното сирене.

Разбъркваме до пълното разтваряне на топеното сирене и омекване на зеленчуците.

Подправяме с риган, червен и черен пипер. Прибавяме и пилешкото месо нарязано на парченца.

Полученият сос за паста разпределяме в двете чинии върху ригатоните. Поръсваме с пармезан ригатони с пилешко и сос от чери домати.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: