Edin.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Печено бри със сладко от боровинки

Печено бри със сладко от боровинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
446916k477
Печено бри със сладко от боровинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
02/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Украсете печено бри със сладко от боровинки със зелени листенца мента или босилек и поднесете печеното сирене, докато е топло."

Необходими Продукти

  • сирене бри - 300 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сладко от боровинки - 3 ч.л.
  • мента - или пресен босилек (за украса)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете сиренето Бри от хладилника, за да постои на стайна температура 20-30 минути.

Загрейте тиган с незалепващо дъно на силен огън (от 9 степени, на 8-ма).

Намазнете с малко зехтин и сложете сиренето, да се запече от двете страни до златист загар. Ако е много омекнало, трябва да внимавате при обръщането.

Извадете в плато и сложете три лъжички хубаво домашно боровинково сладко. По желание може да нарежете леко коричката на брито, за да е по- красиво, но това чак след като е готово печеното сирене.

Украсете печено бри със сладко от боровинки със зелени листенца мента или босилек и поднесете печеното сирене, докато е топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: