Edin.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто Калабрезе

Песто Калабрезе

JuliyaJuliya
Новак
69321k65
Песто Калабрезе
Снимка: Juliya
1 / 2
04/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Песто Калабрезе е леко пикантно и кремообразно песто от Калабрия, регион в Италия. Основната му съставка са червените чушки и италианско сирене Рикота."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • рикота - 70 г
  • пекорино - 40 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол и черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го на ситно и запържете до златисто в зехтина.

Прибавете почистените и нарязани чушки.

През това време обелете домата, нарежете го на кубчета и сложете в тигана.

Гответе пестото на силен огън около 10 минути, овкусете със сол и черен пипер и оставете да се охлади.

След това пасирайте и смесете с рикотата и настърганото пекорино.

Пестото Калабрезе е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: