Начин на приготвяне
Изрежете формички от хартия за печене, сложете ги в подходящи купички или чашки.
Разбъркайте настърганата тиква с канелата и захарта. Сипете я в гевгир, за да се отцеди от излишния сок.
Вземете две кори и намажете горната с малко олио. Сложете от тиквената плънка, разпределяйки по цялата кора. Внимателно навийте на руло и прегънете на кравайче, а края подпъхнете отдолу.
Наредете тиквените мъфини в приготвените формички.
Тези мъфини са изпечени в еър фрайъра, програма bake - 170 градуса. След 10 минути се обръщат и се пекат още 10 минути.
Тиквените мъфини без яйца са готови.
Ако ви е останала малко тиква, можете да си приготвите страхотен тиквен чийзкейк, а защо не и една пухкава баница с тиква.