Начин на приготвяне
Сипете прясното мляко и захарта в тенджерка. Сложете я на котлона, загрейте и бъркайте постоянно до разтопяването на захарта.
Отделно разбийте с миксер яйцата до получаване на пухкава пяна. Добавете към тях няколко лъжици от горещото подсладено мляко - така ще ги затоплите и ще предотвратите пресичане.
На тънка струя налейте яйчената смес към млякото и намалете силата на огъня.
Бъркайте постоянно, а когато видите, че се появяват мехури, свалете от огъня и прибавете шоколадовите капки.
Разбърквайте до разтопяване на шоколада. Оставете сместа да се охлади хубаво.
Прехвърлете сместа за сладоледа в купа с капак и я приберете във фризера. На всеки 30 минути изваждайте купата и разбърквайте. Процедирайте по този начин до стягане на сместа.
Сервирайте домашния сладолед с бисквитки и свежа мента.
Най-вкусният шоколадов сладолед е готов.