Edin.bg»Рецепти»Палачинки»Грис палачинки

Грис палачинки

Грис палачинки
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Готовите палачинки намажете още горещи с малко кокосово масло, след което сервирайте с мед, кленов сироп, домашно сладко или с хубав течен шоколад."

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 150 мл затоплено
  • грис - 50 г пшеничен
  • вода - 150 мл
  • брашно - 100 г пълнозърнесто
  • сода - щипка
  • кокосово масло - за намазване на тигана и палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта.

Постепенно прибавете всички останали продукти, без кокосовото масло, и разбъркайте.

Оставете сместа да престои 20 минути.

След това загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с малко кокосово масло.

Сипете 1 черпак от сместа и изпечете палачинките - по около минута от всяка страна.

Преди направата на всяка палачинка разбърквайте сместа, защото се утаява.

Степента на котлона трябва да е средна. От възможни 6 степени пекох палачинките с грис на 4та степен.

Готовите палачинки намажете още горещи с малко кокосово масло.

Сервирайте грис палачинки с мед, кленов сироп, домашно сладко или с хубав течен шоколад.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: