Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Бабината яхния с боб и свински врат

Бабината яхния с боб и свински врат

Бабината яхния с боб и свински врат
Снимка: Мария Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Бабината яхния с боб и свински врат е вкусна и лесна идея за приготвяне на боб със свинско."

Необходими продукти

  • боб - 500 г сварен
  • лук - 1 едра глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • люти чушки - 1 или на вкус
  • свински врат - 400 г
  • джоджен
  • чубрица
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинско режем на късове и запържваме в мазнина с нарязани лук и чушката на силен огън до приятен загар. Заделяме свинските хапки със зеленчуците настрани.

В същата тенджера запържваме брашното с мазнина. Добавяме сварения боб и свинското.

Наливаме вода, която да покрие продуктите.

Овкусяваме боб яхнийката с чубрица, сол на вкус, червен пипер, малко джоджен и люти чушки.

Варим още 2-3 минути.

Бабината яхния с боб и свински врат е вкусна и лесна идея за приготвяне на боб със свинско.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: