Начин на приготвяне
В дълбок тиган загряваме водата заедно с маслото.
Щом заври, прибавете брашното и бакпулвер.
Започнете да разбърквате сместа с дървена лъжица.
Когато се получи като тесто, отделящо се от стените на съда, отстранете от огъня и оставете настрана, докато изстине.
Междувременно наситнете зеленчуците - лук, морков и тиквичка. Изцедете ги добре от водата.
Сложете 1 по 1 яйцата в тестото и разбърквайте непрестанно, докато тестото поеме всички яйца.
Отцедените зеленчуци прибавете към тестото, посолете и разбъркайте всичко старателно.
В дълбок тиган загрейте олио. С лъжица загребвайте от тестото и пускайте късове тесто в сгорещеното олио.
Пържете всичките бухтички до приятен златист загар от всички страни, като държите средна температура на котлона.
Зеленчуковите бухти първо поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. След това може да сервирате по желание с млечен сос.
Тези пухкави зеленчукови бухтички са феноменални!