Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Нервозни кюфтета на грил тиган

Нервозни кюфтета на грил тиган

Нервозни кюфтета на грил тиган
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
11
"Ако сте любители на пикантния вкус, това са вашите кюфтенца"

Необходими продукти

  • чушки - 2 бр. сиврия
  • кайма - 500 г смес
  • магданоз
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чили - 1/2 ч.л.
  • джоджен
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцваме лука и го задушаваме с 2 с.л. олио в тиган. След като се охлади, го добавяме към каймата в купа.

Прибавяме нарязаните чушки, джоджен, магданоз, чили, сол.

Омесваме каймата, правим кюфтенца и ги изпичаме на грилован тиган от двете страни до приятен загар.

Сервираме тези нервозни кюфтета на грил тиган със салатки по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: