Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с тиква и какао

Кейк с тиква и какао

Кейк с тиква и какао
Снимка: Добринка Петкова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Кейкът с тиква и какао е разкошен сладкиш, с който да приветствате есента у дома."

Необходими продукти

  • брашно - 260 г за кекс
  • тиква - 250 г
  • яйца - 4 броя
  • захар - 150 г
  • какао - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • глазура - бяла на Dr. Oetker (100 г)
  • шоколадови пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред разбиваме яйцата със захарта и към тях наливаме бавно олиото.

Влагаме пресятото олио с бакпулвера, какаото и канелата.

Слагаме в сместа също рендосаната тиква, след което разбъркваме много добре.

Изсипваме сместа във форма за кейк, застлана с хартия за печене.

Отгоре поръсваме пръчици шоколад и печем уханния сладкиш на умерена фурна за 30-40 минути.

След като десертът се изпече, го оставяме да изстине.

Междувременно правим глазурата според указанията на опаковката.

По желание може сместа да се раздели на 2 части и в едната да се оцвети с оранжева сладкарска боя.

Накрая с двата вида глазура се украсява чудния кейк.

Кейкът с тиква и какао е разкошен есенен сладкиш.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: