Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от извара и тиквички

Пастет от извара и тиквички

Пастет от извара и тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Свежа разядка, която задължително се поднася с топла препечена филийка"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/4 бр.
  • извара - 1 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • бял пипер - щипка
  • канела - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичката и измийте със студена вода. Надупчете с вилица от всички страни.

Завийте в алуминиево фолио и запечете на 180-200 градуса за половин час или докато омекне. Извадете и оставете да се охлади напълно.

Сложете всички съставки в кухненски робот. Смелете на високи обороти до еднородна смес.

Прехвърлете в купа с капак и оставете в хладилника за няколко часа.

Поднесете пастета с филийка препечен хляб на тостера или фурна.

Пастетът от извара и тиквички е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: