Начин на приготвяне
Пресейте двата вида брашно в купа, като добавите към тях щипка сол и бакпулвера.
Чукнете вътре яйцата, сипете захарта и нарязаното студено масло. Накрая добавете ванилията, лимоновата кора и кардамона.
Постепенно замесете меко маслено тесто. Увийте го във фолио за свежо съхранение и го приберете в хладиник за няколко часа.
Набрашнете плота и разточете тестото на тънка кора. С формички изрежете масленките.
Сложете хартия за печене в тава и ги наредете.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност - около 10 минути.
Охладете и ги слепете с мармалад или течен шоколад. Получават се страхотни слепени сладки!
Пълнозърнестите масленки с мармалад са готови.