Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Пълнозърнести масленки с мармалад

Пълнозърнести масленки с мармалад

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Пълнозърнести масленки с мармалад
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
28

Необходими продукти

  • пълнозърнесто брашно - 300 грама
  • брашно - 20 грама
  • захар - 100 грама
  • масло - 120 грама
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • кардамон - 1 щ.
  • бакпулвер - 1 щ.
  • шипков мармалад - или Нутела
  • яйца - 2 малки
  • сол - 1 щ.
  • лимонова кора
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно в купа, като добавите към тях щипка сол и бакпулвера.

Чукнете вътре яйцата, сипете захарта и нарязаното студено масло. Накрая добавете ванилията, лимоновата кора и кардамона.

Постепенно замесете меко маслено тесто. Увийте го във фолио за свежо съхранение и го приберете в хладиник за няколко часа.

Набрашнете плота и разточете тестото на тънка кора. С формички изрежете масленките.

Сложете хартия за печене в тава и ги наредете.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност - около 10 минути.

Охладете и ги слепете с мармалад или течен шоколад. Получават се страхотни слепени сладки!

Пълнозърнестите масленки с мармалад са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: