Пилешки крилца за бира

IvelinaIvelina
Новак
402k
Пилешки крилца за бира
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вдигнете наздравица с чаша бира, докато хапвате пилешки крилца"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л. по желание
  • червено вино - 30 - 40 мл
  • кетчуп - 20 - 30 грама
  • зехтин - 5 с.л.
  • магданоз - за поръсване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките крилца с черен и червен пипер, малко зехтин и сол. Оставете да се мариноват за 20-тина минути.

В дълбока купа смесете соевия сос с виното, кетчупа, меда и чесъна на прах.

Сипете крилцата в тава за печене. С лъжица ги полейте с маринатата, като ги обръщате и от двете страни.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете крилцата за около 40-50 минути.

Поднесете биреното мезе топло.

Пилешките крилца за бира са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: