Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Черешов сладкиш с яйца и масло

Черешов сладкиш с яйца и масло

Черешов сладкиш с яйца и масло
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • краве масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • кефир - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 7 г
  • ромова есенция - 1 к.л.
  • череши - 350 без костилки
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло със захарта в голяма купа и постепенно едно по едно добавете яйцата.

Сипете кефира, пресятото с бакпулвера брашно и ромовата есенция.

Разбъркайте добре сместа и я разделете на две части - в едната сипете какаото.

Разстелете в леко набрашнена и намазнена форма бялата смес, а отгоре кафявата смес.

Оваляйте черешите в брашно и ги подредете върху плодовия сладкиш.

Сложете го да се пече на 180 °C за около 40 минути.

Поръсете го по желание при готовност с пудра захар.

Черешовият сладкиш с яйца и масло е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: